Säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr är en dörr som är förstärkt med stålplattor och detaljer som gör det såpass svårt för tjuven att ta sig in att det blir riskabelt för den att våga fortsätta. Det är inte bara att själva dörren i sig som är förstärkt utan låsen, karmarna, upphängningen är också genomtänkta för att göra det så svårt som möjligt för tjuven.

En tjuv som ska göra inbrott försöker leta efter dörrens (eller lägenhetens) svagaste punkt, vilket ofta är dörrkarmen. Har man en gammal trädörr utan specifik förstärkning räcker det med en kofot eller i värsta fall endast en kraftig skruvmejsel för att bryta upp dörrkarmen – vilket kan gå på några sekunder. En säkerhetsdörr gör dessa typer av inbrott betydligt svårare och liksom alla försvårande åtgärder så ger tjuven förmodligen upp redan innan han eller hon hunnit försöka.

Säkerhetsdörrar brukar oftast beställas centralt hos en bostadsrättsförening eller liknande och kan kläs med trädetaljer så att de ser ut som en vanlig, vacker trädörr. Kända märken är Swedoor och Daloc. Kontakta din lokala låssmed för en offert till din lägenhet eller bostadsrättsförening.

Comments are closed.